kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Sotši pool aastat hiljem

Hommikul vaatasime gepsust, et Sotši on ainult mingi 400 km kaugusel ja juba me sinnapoole vurasimegi. Peatusime ainult siis, kui politsei saua tõstis. Ja ootasime kannatlikult, kuni patrulliga koos olevad kaks noort julgeolekumeest meie andmeid kontrollisid, endal põued punnis. Ja seda mitte musklitest.

Musta Mere rannik meenutab kõige rohkem Horvaatiat ja Aadria Merd. Ainult kõik inimese poolt tehtu on vähem korras ja koledam.

Ja räme papp on magama pandud. See läbi linna viiv tee, mis ühendab Sotšit Adleriga, kus asub olümpiapark ning nüüd ka F1 rada. Ja Adlerit kunagi eestlaste poolt asustatud külaga Estosadok, kus nüüd on hüppemäed, suur parkla ja raudteejaam. Tunnelile järgneb tunnel ja kaamerasilmad katavad igat posti. Poes tee ääres on müügil “Sprotid õlis” ja läti jäätis ning teenindaja suhtleb väga viisakalt. Nagu polekski Venemaal.

Veidi on “Potjomkini küla” efekti. Ja hotellid on tühjad.

Aga hotelli hoovis mängiv muusika on suurepärase tunnetusega valitud muusikat tundva inimese poolt.

Kommenteeri