kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Malaaria

Aafrikast võib malaariat saada. Tasuta. Meie külastatavatest riikidest on Tansaania suhteliselt leebelt ohtlik, kuid Kongo “Demokraatliku Vabariigi” piir ääres paiknevates Rwandas ja Burundis on oht üsna keskmine.

Otsustasime tablettide söömise kasuks. Jaanuaris 2013 oli Eestis saada põhimõtteliselt kahte sorti tablette:

Malarone – võetakse iga päev, alustatakse päev enne piirkonda võtmist ja võetakse piirkonnast lahkudes veel seitse päeva. Maksis 23 eurot karp, sees on 12 tabletti. Väidetavalt kõrvalnähte eriti ei ole.
Lariam– võetakse üks kord nädalas, alustatakse nädal enne piirkonda jõudmist ja peale piirkonnast lahkumist võetakse veel neli nädalat. Maksab 22 eurot karp ja karbis on kaheksa tabletti. Vastunäidustatud on depressiooni korral. Selle rohu võtmise päeval ei ole soovitav lennata ja alkoholi tarbida.

Mina ja enamus teisi ka ostsid Lariami, tundus odavam ja mugavam. Mikko, kelle reis on lühem ja piirdub Tansaaniaga, ostis Malaronet.

Esimese tableti võtsin just sisse ja ootan huviga kõrvalnähte. Kui neid ei tule, siis proovin alkoholiga.

Kommenteeri