kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Sipitang

Hommikust,

Jalalihased on valusad ka 3 pa”eva peale Kinabalut ja vasak polv ei lukustu seetottu eriti ha”sti.

Votsin paar pa”eva lodvemalt ja uurisin seda Brunei korgeima tipu kylastamise varianti. Paraku selgus, et ja”rgmine ka”ik keset dzhunglit asuvasse tippu toimub alles 2. veebruaril, kui mina juba kodus olen. Sellele vaatamata olen ma ysna Brunei Sultanaadi piiri la”hedal Sipitangi linnakeses ja liigun siit homme edasi Brunei pealinna. Sest ma ei ole varem Bruneis ka”inud ja 14. sajandist alates yhe dynastia juhtimise all olnud riiki na”inud.

Motisklesin siin selle yle, et kuidas Malaisias kogu aeg nii palju inimesi ta”navatel on. Tundub, et enamus neist ei viitsi eriti to”o”d teha ja tegelevad aja suretamiseks va”ikestviisi ostmise-myymisega. Saan aru ka oma hiinlasest tuttava Peteri jutust, kes ra”a”kis sellest, et Malaisia inimesed eriti ei salli va”ikseid to”o”kaid hiinlasi. Sest muidu on varsti a”kki selline olukord, et peab hakkama sama palju to”o”d tegema ning see oleks ju va”sitav.

Tegelikult muidugi ei erine Malaisia selles mottes enamikest Aasia riikidest, kui Jaapan, Singapur, L-Korea ning moned Araabia poolsaare riigid va”lja ja”tta.

Pidage siis minu eest ka lumesoda palun.

Kommenteeri