kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Käisime Küprosel kah

Euroopa Liitu kuulub ka loodusgeograafiliselt Aasias asuv Küpros. Ning selle väikese riigikese kõrgeimaks punktiks on Troodose mäestikus asuv Mount Olympus (1951m). Sinna me Tiiaga juuli lõpus suuna võtsimegi. Tehniliselt on Olympus ülikerge mägi – tuleb ainult mööda teeääri üles mäetipu poole sammuda ja mitte auto alla jääda (sest liiklus on sellel endisel Briti alal loomulikult vasakpoolne). Raskust lisab ainult kohutav ja eestlase jaoks tappev palavus, mis meie tipupäeva (30.juuli) paiku oli vahemikus 38-41 kraadi. Ei olnud meeldiv, kui kedagi huvitab.

Tipus asub kaks sõjaväebaasi, sest Küprose kreeklased ja need kuradi türklased saare põhjapoolelt tahavad ju pidevalt üksteist väga ära tappa. Seega saab tipupildi teha Brittidele kuuluva baasi aia ääres umbes paarikümne meetri kaugusel päris reaalsest kõrgeimast punktist. Kuid seda loetakse õnneks siiski tipuks, sest baasi territooriumile ei pääse enivei ja veel vähem saab seal loomulikult pildistada.

Kommenteeri