kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Costa Rica adrenaliin ja sujuv logistika

Kui kraatrija¨rves ujumisest villand sai ja nahk enam rohkem païkest ei kysinud, siis s6itsin Costa Ricasse. Piiri yletasin 12.03 pa¨rastl6unal ja s6itsin kuhugi umbes 200 km pealinna San Jose suunas ning astusin välja, sest Vaikne Ookean oli vaid 7 km kaugusel. Kuid saabunud pimeduses rääkisid taksojuhid, et rannas on ohtlik ja lähim hotell 22 km ja 16 dollari kaugusel. V6tsin koti selga ja sammusin kilomeetrike eemale, yletades muuhulgas yhe vana raudteesilla, mis isegi minus oma k6rguse ja läbipaistvusega kerget k6hedust tekitas. Telgi sättisin yhe kyla serva teekese äärde pika rohu sisse. Ja magama.
Ärkasin mingi heli peale ja kui silmad lahti tegin, siis paistis kuuvalguses yliselgelt telgile mehe vari, kes otsustas hetk hiljem matsheetega mu telgile koputada. Hakkasin kohe rääkima ja adrenaliin tegi mu hispaania keelele t6siselt head. Varsti pistsin juba pea telgist välja ning tundsin meeldivat poolel seedimisel 6lle l6hna. Noorhärra jutust sain aru, et parkisin ennast tema maja juurde viiva tee äärde. Vabandasin ja näitasin talle ID kaarti, sest ta millegipärast tahtis mind prantslaseks tembeldada.
Kui olin ausalt ära rääkinud, et olen vulkanoloog ja Tartu Ylikooli geoloogiaprofessor, kes tuli Costa Rica vulkaane uurima, ta rahunes l6plikult ja kutsus mu kohvi jooma. Et kell oli pool kolm öösel, ma tänasin, kuid loobusin.
Kuueks olin läinud.
Kaheksaks pealinnas.
Kaheks mittepealinnas.
Ning viieks 6htul Costa Rica k6rgeima mäe jalamil parki sisenemiseks vajalikke pileteid myyva maja väravas. Seal selgus, et kui novembris ette, ei tellinud, siis tuleb olla hommikul kell 6.30 kymne esimese hulgas, sest täpselt nii palju pileteid järgmisel päeval algavale kahepäevasele yhe refugios veedetava ööga vaba graafikuga ronimisele myyki paisatakse. Plaanisin juba neljandana värava taha sappa ööbima jääda, kui yks ootajatest (Pamela Costa Ricast) tuli uudisega, et tegelikult saab tippu ka 40 dollari asemel 15 eest, kui ööbimist mitte v6tta ja teha tipp yhe päevaga, mis algaks järgmisel 6htul kell 22. Läksin kos Pamela ja tema emaga Casa Mariposa nimelisse hostelisse ja nurrusin langeva vee all.
Hommik t6i uudise, et 4 piletit kymnest on veel vabad. Saime meiegi siis pyhapäevaks piletid. Need kallimad.

Kommenteeri