kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Tuneesia viisa

Välisministeeriumi kodukalt ( http://www.vm.ee/?q=node/5961 )saab Tuneesiasse sisenemise kohta järgmist infot –

RIIKI SISENEMISE TINGIMUSED

Eesti turistid, kes sõidavad Tuneesiasse organiseeritud turismigrupi reisiga (cahrter lennud), on vabastatud viisanõudest. Piisab turismibüroo voucher’ist (väljaostetud edasi-tagasi lennupiletid, hotell) ning passist. Pass peab kehtima vähemalt kolm kuud peale Tuneesiast lahkumist.

Viisavaba sisenemise võimalus kehtib ka juhul, kui sõit algab mõnest teisest  Euroopa Liidu liikmesriigist või mõne teise Euroopa Liidu liikmesriigi organiseeritud turismigrupi koosseisus.

Viisasid individuaalselt reisivatele Eesti kodanikele väljastab Tuneesia saatkond Varssavis.

Mysliwiecka 14, 00-459 Varssavi Telefon: (+48 22) 628 6330, (+48 22) 628 2586 Faks: (+48 22) 621 6295 E-post: at.varsovie@ambtun.pl 

Meil viisat ei olnud. Samuti ei kuulunud me ühtegi organiseeritud turismigruppi. Võtsime küll igaks juhuks ühe reisikorraldaja käest keheks esimeseks ja samuti üheks viimaseks ööks hotelli ja muidugi voucheri selle kohta. Ning printisime välja lennupiletite PDF-id.

Piiril palus piirivalvur meid kõrvale ja kutsus ülemuse. Tema võõras keeles räägitud jutust sain aru, et Euroopa kodanikud tuleb valdavalt ka ilma viisata ikka riiki lasta. Teda tasub kutsuda siis, kui tegemist on näiteks Aserbaidžaani või Albaania alamaga.

Vouchereid ei vaadanud kumbki.

Tuneesiast väljumisel küsis piirivalvur samuti juhuslikult mööduvalt ülemuselt, kas eestlastega on ok ja sai samuti rahustava vastuse.

Seega – kui te väikest närvikõdi ei karda, siis võtke paar vaucherit ja viisat mitte. Kui olete pelglik, siis võtke reis läbi turismifirma või ostke viisa. Varssavist.

Kommenteeri