kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

No ma ei tea

Tere,

Sõitsimegi vahepeal päris põneval trassil: alustasime kabardiinide ja balkaaride juurest ja sõitsime P-Osseetiasse. Muuhulgas viis esimesel koolipäeval tee läbi Beslani, kus 2004 aastal kooli pantvangidraamas üle 380 inimese oma elu jättis.

Siis Ingušeetia, mis üllatas oma puhtusega ja rohke sõjalise kohalolekuga.

Ning seejärel Tšetšeenia koos praktiliselt ainult uute ehitistega, sest vanad lasti ju sõdade ajal enamikus puruks. Groznõis ligi 90% näiteks.

Ja välja jõudsime Dagestani pealinna Mahaçqala`sse Kaspia Mere kaldal. Veetsime seal ühe päeva ning pärast kuuetunnist piiriületust sisenesime Aserbaidžaani.

Kogu selle teekonna jooksul peatati meid kinni neli korda sooviga raha saada. Raha andma pidime kaks korda – siis, kui Fredil tagaistmel rihm lahti oli ja teist korda siis, kui ma olin jumala täis peaga roolis (0,06 promilli tunnike peale lõunasööki Kaspia ääres). Aseri politseile ei tahtnud me väikese kiiruseületamise eest midagi anda, kuid üks neist siiski võttis ise. Kaks tikku meie tikutoosist, kui aus olla. Ning inguššist sõjaväelane ei saanud minu käest vaatamata väga otsestele vihjetele mitte midagi. Ma ei maksnud kinni isegi tema riimis rääkimist kohalikus keeles.

Aserist laseme jalga, sest peale tänast uurimustööd selgus, et bürokraatide poolest võiksime me siin veeta paar nädalat, et kõik mäele minemiseks vajalikud paberid korda saada. Meil ei ole nii palju aega.

Sõidame täna Gruusiasse. Seal on lahedam. Aga mitte nii uhke, kui Bakuus. Aare väljenduse kohaselt – Dubai jääb varsti selles võistluses teiseks.  

3 kommentaari postitusele “No ma ei tea”

  1. Timmo ütleb:

    Äge! Nõukogude liidus peab miilits endale ise tee pealt palga korjama, eks sellest ka selline agarus. Gruusias sõidavad kõik politseiautod kogu aeg töötavate vilkuritega (ilus ju), neid ei tasu karta. Gaasipedaali võib vajutada nii sügavale kui jalg ulatub, aga jalakäijaid ei tohi alla ajada, selle eest võib karistada saada. Liiklusmärgid ja teemärgistus on ilu pärast.

  2. Lilla ütleb:

    no nüüd olete juba 5 päeva kadunud.. interneti probleem? langesite sõjasaagiks?
    On tekkinud juba motoorne rahutus teie tegemistest lugeda…

  3. Karu ütleb:

    Lilla – probleem pigem minus, kuid katsun nüüd heaks hakata ja sagedamini kirjutada.
    Timmo – Sa ei valetanud. Kiidan.

Kommenteeri