kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Orus

Baksani orus ta”psemalt.

Sammusime reedel seljakottidega 2350m pealt 3460m peale. Elbruse n6lvadel ka”ib a”ge sebimine ja ehitatakse nii teid laiemaks, kui ka uut t6stukiteed. Vahepeal ajavad buldooserid kive alla. Suuri.

Ja laupa”eva veetsime juba teel 3900m peale telkima ning lasime t6stukijaama kohviku naistel ennast s6imata. Sest me olime juba nende kohviku ukse ees, kui nad ust avama tulid. Aga varane klient siinkandis a”rihiidu ei r66musta. Ja meist ei saanudki kliente.  Jalutasime k6ik korra ka 4100m peale Prijuti juurde.

Pyhapa”eval tegime siis aklimati ylespoole. Tom ka”is 5050m peal ja meie 4750m kandis. Ja siis alla orgu, kusjuures saime hinnaga 2 EURI na”gu, sest alumistes jaamades keegi ei kontrollinud. Muidugi v6tsime 6lut ka. Noh, Tom ei v6tnud.

Enne aklimatit6usu ka”isin pa”a”stjate juures vana s6bra Hakimiga ra”a”kimas. Noh, veini j6ime muidugi ka. Ta kutsus mu ja”rgmisel hommikul tagasi, et a”kki saab tema ylemus meid propuski osas aidata. Tund aega ootamist ja siis tuli teade, et v6ime kasv6i kohe Naltshikisse propuskile ja”rele s6ita. Va”ga hea. Kohe me ei s6itnud, ka”isime enne ikka aklimatil a”ra. Aga ta”na sinna j6udes o”eldi meile selges vene keeles, et meie luba saadeti juba alpilaagri la”hedasse kontrollpunkti. Andero helistas igaks juhuks laagri raamatupidajale ja sai teada, et ei saadetud sinna midagi. La”ksime siis taas piirivalvurite manu ja lasime endile veelkord o”elda, et luba on juba ammu teises kohas. Palusime veelkord kontrollida. Ja siis toodi meile meie luba.

Homme Elbruse n6lvadele tagasi ja pa”rast seda siis Ullu-Tau alpilaager.

Vist.

Kommenteeri