kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Kaukaasias. Euroopa poolel.

Stepid ja so”o”tis p6llud ning politsei kontrollpunktid ja siiras yllatus, et meid peatati ainult korra ysna kohalej6udmise eel lihtsalt auto paberite kontrollimiseks. Ning teine yllatus – Venemaa bensiinijaamades ei myyda enam alkoholi. Teeme seinad riste ta”is.

Igatahes umbes 50 tundi hiljem olime Naltshikis. Magasime telkidega p6lluservas kohustuslikud 3 tundi ja la”ksime siis piirivalvurite ka”est piiritsooni luba saama. Teadsime, et ja”ime avalduste tegemisega veidi hiljaks, kuid lootsime parimat.

Ilmaasjata. Riigi kaitseorganid ei olnud taotlust piirivalvuritele tagastanud ja piirivalvurid ei saa neid ka tagant torkida ega mingeid isiklikke k6nesid teha. Seega meie plaan minna Ullu-Tau alpilaagrisse ronima pandi ootele. Selle asemel otsustasime s6ita Terskoli ja hakata siis Elbrusele t6usuks aklimatiseeruma. Sest ilma piiritsooni lubadeta eriti kuhugi mujale siinkandis ronida ei saa. V6i noh saab, kuid need kohad ei huvita va”ga.

Nyyd siis oleme kaks pa”eva aklimatiseerunud. Eile ronisime Tshegeti n6lvadel ja ta”na lasime ennast ma”rjaks leotada Observatooriumi ma”e n6lvadel. Klassika. Edasi plaanime va”hem klassikat ja korralikku aklimatti, et Holmberg saaks ikka viia Ma”rjamaa kooli lipu Elbruse tippu. Ja Mikko pole ka Elbrusel varem ka”inud. Ega yldse Venemaal.

Veidi olen kylma saanud, kuid muidu ok. Verena”idud k6igil korras.

Kommenteeri