kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

21. veebruar. Zanzibar

Noh, Dar es Salaam on siiski veidi kenam, kui alguses tundus. Aga mitte minu lemmikute hulgas..

Endro kaardi v6ttis yks ATM a”ra. Ja ainult ta”nu tema kiirele tegutsemisele rikuti k6iki maailma protseduurireegleid ning anti talle kaart samal pa”eval tagasi ning ei saadetudki kodupanka, nagu seadus pidi ytlema.

Jagunesime taas. Kaiko ja”i pealinna ja Endro, Ragnar ja mina s6itsime laevaga Zanzibari saarele. Vennastusime Slovakkias elavate ungarlastega ja magasime matkamehele kohaselt Stone Towni valgel liival. Sellega teenisime a”ra kolme noore mustanahalise mosleminaise pahameele, sest nemad na”htavasti ka”ivad samas kohas 6htuti salaja paljalt ujumas. Seekord loobusid.

Samas tegid teised mosleminaised meile tagasi, sest hommikul kuue ajal tulid nad randa ja nyyd oli meie kord loobuda m6ttest alasti ujuma minna. Oleme tasa. Vesi muide on veidi va”rskendavam, kui pealinnas ja isegi tasub sisse minna.

Ta”na jagunesime veelkord ning Endro ja Ragnar s6itsid saare idaranniku randu yle vaatama ja mina ja”in saare pealinna randa vedelema ja ujuma. Ning et kummutada kuulujutud – enamus Zanzibaril elavast rahvast on kyll moslemid, kuid 6lut myyakse ikkagi ning kuigi hind on kr6bedam, saab hakkama.

Vestlesin Kilimanjaro 6lle k6rvale Taani paariga, kes siinmail a”ri ajavad. Kuna ma ei tea a”rist midagi, siis arvasid nad, et v6iksime tulevikus koos a”ri ajada. Piimaa”ri Tansaanias ta”psemalt. Va”rise, Oliver Kruuda, siit ma tulen!

Kommenteeri