kiri.karule@gmail.com | +372 5330 2922

Mul ei olegi kõigi Euroopa riikide kõrgeimad tipud tehtud :(

See oli väga ootamatu. Kontrollisin eelmisel nädalal ühe kirjutise jaoks oma andmeid ning siis avastasin, et vahepeal on ühe riigi kõrgeim tipp muutunud. See on Leedu. Nimelt siis, kui mina oma kava kokku panin, oli riigi kõrgeimaks tituleeritud Juozapine, millel on kõrgust 294 m. Aga 2004 aastal käisid Vilniuse Gediminase Tehnikaülikooli targud koos ülitäpsete GPS-seadmetega kõik Leedu kõrgemad kohad läbi ning selle tulemusena langes Juozapine riigi kõrgeimate punktide reas koguni kolmandale kohale (uus täpne kõrgus 292 m 70 cm). Kõrgeimaks tipuks on nüüd aga napp 500 meetrit lääne pool kõrguv mägi Aukštojas Hill. Kõrgust sellel 1 m 14 cm Juozapinest rohkem ehk kokku siis 293 m 84 cm. Veenev, eks? Nende kahe vahele mahub veel Kruopine Hill (293 m 65 cm).

Ega nüüd ei olegi muud, kui pühapäeval istuvad Tiia Prööm, Andres Karu ja Ants Karu autosse ning sõidavad seda kohatut lünka täitma. Annan teada, et kas õnnestus ka.

Üks vastus postitusele “Mul ei olegi kõigi Euroopa riikide kõrgeimad tipud tehtud :(”

  1. mann ütleb:

    Teadsa, ma lihtsalt naersin. 😀
    Aga sa said ju ka JÄLLE hakkama! 🙂

Kommenteeri